Lessonlab - moneen skaalautuva projektinhallintapeli
LessonLab Oy on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden, mutta sen tulevaisuuden varalle on jo suuria suunnitelmia. Miska Visuri kertoo, kuinka yritys sai alkunsa, ja kuinka R2B-projekti toi laajempaa näkökulmaa valmiiksi innostavan idean hyödyntämiseen.
Tavoitteemme on kaksinkertaistaa yritysyhteistyö Oulun yliopistossa
Suomessa on tavoitteena nostaa T&K-määrää 4 prosenttiin BKT:sta vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa meillä Oulun yliopistossa tutkimushankkeiden volyymin kasvua. Pyrimme kaksinkertaistamaan eri organisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä vuoteen 2030 mennessä.
Ammatillinen ystävyys yhteistyön rakennusaineena
Ystävänpäivän kunniaksi InnoBlogissa pohditaan kevyesti ihmissuhteita yhteistyön keskeisenä rakennusaineena ja ammatillista ystävyyttä ihmissuhteen muotona.
Onnistunut yhteistyö luo uusia kontakteja
Tutkimusyhteistyö yritysten kanssa on tehokas tapa laajentaa verkostoja, ja lisätä tunnettuutta yliopiston ulkopuolella. Juho Yliniemi kertoi oman verkostonsa kehittymisestä ja yritysyhteistyön eduista Tammikuun InnoVisitor-tapahtumassa.
Oulun yliopiston innovaatiotoiminta vuonna 2022
Vuosi on vaihtunut ja on jälleen Oulun yliopiston innovaatiotoiminnan tuloskimaran aika. Yliopiston ja tutkijoiden innovaatiotoiminta on jatkunut aktiivisena, ja pari ennätystäkin tehtiin patentti- ja lisenssirintamilla.
Viestintäharjoittelijan joulutervehdys
Vuoden 2022 viimeisenä innobloggauksena Innovaatiokeskuksen viestintäharjoittelija pohtii kuluneita kuukausia ja fiiliksiä innovaatiotyöstä.
Tunne tuotteesi ja asiakkaasi - ohjeita tutkijan yritystoimintaan
Kutsuimme Esko Herralan jakamaan kokemustaan tutkimuslähtöisestä yritystoiminnasta ja mahdollisista haasteista liiketoiminnan alkuvaiheessa.
IP:stä rahaksi – kuinka ansaita patenteilla?
Yliopistossa keksintöjen ja patenttien rahallistaminen on haaste, jota ei voi jättää huomiotta. Tutkijamme tuottavat jatkuvasti uusia keksintöjä, patenttihakemuksia ja jopa myönnettyjä patentteja. Lue lisää patenttien hyödyntämisestä!
6G - voimaa yksilöille ja yrityksille
Lue University Business Forumissa käsitellyistä 6G-järjestelmistä, ja niiden tulevaisuutta hahmotelleesta työpajasta!
UBF 2022 – Vastuullista kehitystä muuttuvassa maailmassa
University Business Forum kokoontui visioimaan tutkimuksen ja liiketoiminnan muutosvoimaa.
Alkavan yrityksen sudenkuopat
Kun perustaa yrityksen, edessä on monta itselle entuudestaan vierasta asiaa. Jopa sudenkuoppaan voi joutua. Ota opiksi ammattilaisten vinkit siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Yrittäjyyden ja intohimon yhdistäminen — Geopyörän tarina
Marcos de Paiva Bueno on Geopyörän perustaja. Kiertäessään maailman ympäri pyöräillen hän päätti jatkaa uuden kiviaineksen murskaustestin kehittämistä kaivosteollisuuteen. Kun kotiinpaluun aika koitti, oli aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti yrityksen perustamista.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 4
Viimeisessä osassa esittelemme liiketoiminnan kehityspäällikön Markku Känsäkosken sekä asiakkuuspäällikkö Petri Leukkusen.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 3
On kolmannen esittelykierroksen vuoro! Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat asiakkuuspäällikkö Kaisa, innovaatioasiamies Maarit sekä liiketoiminnan kehittämispäällikkö Janne.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 2
Innovaatiokeskuksen tiimin esittelyt jatkuvat kolmen asiantuntijan esittelyllä. Tässä osassa tutustutaan Innovaatiokeskuksen johtajaan Joukoon, lakimies Sannaan sekä innovaatioasiamies Pekkaan.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 1
Oulun yliopiston Innovaatiokeskuksen tiimi koostuu yhdestätoista asiantuntijasta. Juttusarjassa esitellään kesän 2022 aikana kootut haastattelut tiimiläisistä.
AISpotter - tekoälyä urheilutuotantoon videoanalyysin muodossa
AISpotter Oy on Oulun yliopistosta lähtöisin oleva urheilun videoanalyysiä tekevä yritys. Tekoälyn algoritmi löytää ennalta määritetyt pelitilanteet videotallenteilta automaattisesti.
Onnikka Health – Laskemassa maailman lihavuuskäyrää pysäkki kerrallaan
Onnikka on käyttäytymisen ja elintapojen muutoksenhallintaa tukeva sovellus, jonka kehitys alkoi Oulun yliopistossa yli 10 vuotta sitten. Poikkitieteellinen tutkimusyhteistyö lääketieteen ja tietojärjestelmätieteiden välillä poiki ratkaisun ylipainoepidemian kasvun hillitsemiseksi.
Milloin ja miten ilmoitan keksinnöstä?
Keksinnön tekeminen ja ilmoittaminen sekä näihin liittyvät yliopiston sisäiset prosessit ja itse patentointiprosessi ovat jatkumo. Sami Aromaa avasi InnoVisitor-tapahtumassa kuulijoille, miten aikajana muodostuu ja minne tieteelliset julkaisut janalla sijoittuvat.
Kohti standardeja ja niiden yli – Ilkka Juuson matka yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi
Oulun ylipiston Innovaatiokeskuksen InnoVisitor-tapahtumasarja polkaistiin vauhtiin Ilkka Juuson vierailulla toukokuussa. Ilkan kiinnostava tarina tutkijasta yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi lääkinnällisen laitteen kehittämisen parissa keräsi kuulijoita mukaan niin paikan päälle kuin myös linjoille.