Voisiko niveltulehdusta hoitaa d-vitamiinilla? Tutkimukset lupaavat hyviä hoitotuloksia kortisonia vähemmillä haittavaikutuksilla
Reumatologi ja tutkija Johanna Huhtakangas tiimeineen kehittää tulehduksellisten nivelsairauksien hoitoon innovaatiota, joka toimisi kuin kortisoni ilman haittavaikutuksia. Tulevaisuudessa hoitona saatetaan käyttää d-vitamiiniyhdistettä.
”Pääsin harjoittelemaan käytännössä juuri niitä asioita, joita opiskelen” — Destian ja Oulun yliopiston kumppanuus tarjoaa sujuvia polkuja työelämään
”Tämä työpaikka linkittyy suoraan mun opintoihin. Pääsin harjoittelemaan käytännössä juuri niitä asioita, joita opiskelen”, kertoo Oulun yliopistolla rakennustekniikkaa kolmatta vuotta opiskeleva Aleksi Korpela.
Anna Pesonen sujuvoittaa sopimusten syntymistä ja löydettävyyttä
Anna Pesonen työskentelee meillä sopimusten asianhallintajärjestelmään viennin ja allekirjoitusprosessien edistämisen parissa.
Minkä pelissä oppii, sen töissä taitaa — LessonLab tuo oppimisen nykyaikaan
Miskan yritys LessonLab haluaa tuoda oppimiseen modernia otetta ja uutta näkökulmaa: se tarjoaa yrityksille räätälöityjä, pelillistettyjä oppimisratkaisuja, joiden avulla ne voivat kouluttaa työntekijöitään.
Tekoäly auttaa tulevaisuuden röntgenkuvauksessa
Tutkija Timo Liimatainen ja hänen tiiminsä kehittävät sairaaloihin uutta teknologiaa, jossa tekoäly auttaa potilasta asettautumaan röntgenkuvausta varten. Projekti on saanut Business Finlandin Research to Business -rahoituksen.
Mitä yrityksen ja yliopiston yhteistyö voi parhaimmillaan olla? Metsä Groupin ja Oulun yliopiston kumppanuus on siitä hyvä esimerkki
Metsä Groupin ja Oulun yliopiston välisen yhteistyön avulla luodaan uutta osaamista, edistetään innovaatioita ja ratkotaan kestävän kehityksen haasteita. Kaikki tämä on tärkeää työtä myös Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta.
Menestystä vetytransitiosta — yrityksille ja yhteiskunnalle
Vety on yksi tulevaisuuden energiatalouden kulmakivistä. Miten vetyä voidaan valmistaa nyt ja tulevaisuudessa? Kuinka siirrymme mahdollisimman sujuvasti kohti fossiilivapaata vedyntuotantoa?
Kesäinen luonto inspiroi keksijöitä
Osa innovatiivisimmista ratkaisuista teknologiassa ja muotoilussa on saanut inspiraationsa kesäisestä luonnosta. Kasveilla ja eläimillä on nimittäin ominaisuuksia, jotka päihittävät insinöörien kekseliäimmätkin aivoitukset.
Oulun yliopiston tutkijan kehittämä vedenpuhdistusmenetelmä säästää sekä ympäristöä että rahaa
CAAMA-prosessi tarjoaa kaivosvesien puhdistamiseen edullisemman, tehokkaamman, kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän ratkaisun, kuin mitä markkinoilla on tällä hetkellä saatavilla.
Vetytalous tulee, oletko valmis? Kooste Pohjoinen teollisuus 2024 -messuilta
Pohjoinen teollisuus 2024 -messut nostivat esiin ratkaisuja teollisuuden ympäristövaikutusten hillitsemiseksi.
Ota tekijänoikeudet haltuun osa 2 — “saakohan tätä käyttää?“
Mitä jos tarvitset jonkun muun tekemää sisältöä opetus- tai tutkimustyössä? Kopiosto ry:n lakiasiainjohtaja Kirsi Salmela ja Innovaatiokeskuksen IPR-asiantuntija Maarit Jokela antoivat tähän hyviä vinkkejä kurssillaan.
Ota tekijänoikeudet haltuun osa 1 — mikä, mille ja kenen IPR?
Tutkija, opettaja, opiskelija: tiedätkö miten voit hyödyntää erilaisia aineistoja opetuksessa ja tutkimuksessa? Milloin tarvitset luvan ja mitä Kopioston kopiointilupa mahdollistaa? Entä kenelle IPR-oikeudet kuuluvat korkeakouluissa?
Tutkijoita, keksijöitä ja innovaatioagentteja — University Inventor Day-tapahtumassa juhlittiin uusia oivalluksia
Oulun yliopistossa juhlistettiin keksijöitä ja keksintöjä Innovaatiokeskuksen järjestämässä University Inventor Day:ssa. Tapahtumassa paljastimme vuonna 2023 eniten keksintöilmoituksia tehneet Oulun yliopiston tutkijat ja kuulimme inspiroivia puheenvuoroja.
Miten syntyy hyvä innovaatiohanke — jopa yksi Euroopan parhaista?
Mittaustekniikan yksikön Älyrehu-hanke on valittu yhdeksi ehdokkaaksi maatalouden EIP (European Innovation Partnership)-hankkeiden eurooppalaisen innovaatiopalkinnon saajaksi.
Tutkimuksesta innovaatioksi — kuinka tutkimustulokset kääntyvät käytännön ratkaisuiksi, jotka muuttavat maailmaa?
Innovaatiokeskuksen UniOulu Science Day –workshopissa heräteltiin tutkijoita miettimään, miten tutkimustuloksista voisi syntyä uusia keksintöjä, palveluja ja käytäntöjä.
Tutkimusyhteistyö Oulun yliopiston kanssa on investointi yrityksen tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn
Tutkimusyhteistyöllä investoidaan organisaatioiden tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn, ja siksi Oulun yliopisto on mainio yhteistyökumppani kehityksen aallonharjalla pysymiseen.
Business Finland -veturi Valio vastaa globaalin ruokajärjestelmän murrokseen, jonka johtaminen vaatii tutkimusyhteistyötä ja uusimpia innovaatioita
Valio käynnistää Business Finlandin veturirahoituksella Food 2.0 -hankkeen, jossa kehitetään tulevaisuuden ruokajärjestelmää ja edistetään ruokaviennin kilpailukykyä.
Kuka omistaa tutkimusprojekteissa syntyvät tulokset?
Aineettomien oikeuksien omistajana voi olla yliopisto, tuloksen tekijä tai projektipartneri. Omistukseen vaikuttavat niin tietyt lait, rahoittajan antamat ehdot kuin projektipartnereiden väliset sopimukset.
InnoWebinaarissa uppouduttiin mallisuojauksen saloihin — näin varmistat, ettei tuotteesi ulkomuotoa kopioida!
Miten varmistat, ettei muotoilemasi design päädy muidenkin tuotteisiin? Kuinka pidät työsi tulokset omissa käsissäsi ja estät mallisi kopioinnin? Tässä blogitekstissä käymme läpi mallisuojaus-webinaarin tärkeimmät pointit.
Innovaatiokeskuksen kesätyöntekijät on valittu — tutustu kaikenkarvaiseen kesätiimiimme!
Esittelemme ylpeänä kesätyöntekijämme, jotka tuuraavat meitä leppoisan leikkisällä otteella lomien ajan!