Buutti Oy kasvoi opiskelijakaverusten ideasta kasvuyritykseksi — “Näimme nuorissa potentiaalia, ja heistä paljastui superkykyjä”
Ohjelmistoyritys Buutti Oy:n perustajaporukkaan kuuluvat Mikko Koistinen ja Peetu Nuottajärvi vierailivat olohuoneessamme InnoVisitorin merkeissä. Kaksikko avasi kuulijoille Buutin matkaa vuodesta 2016 aina tähän päivään asti.
Mitä ovat sosiaaliset innovaatiot?
Kuten luvattu, palasin Oulun yliopiston innovaatiokeskukseen, tosin vain lyhyesti sukeltamaan suosikkiaiheeseeni: sosiaalisiin innovaatioihin.
6CORE-hankkeessa etsitään tulevaisuuden verkkoratkaisuja: 6G:sta halutaan dynaaminen, skaalattava ja muunneltava
Olemme jo muutamassa blogipostauksessa esitelleet, millaista tutkimusta Oulun yliopistossa tehdään 6G:n ympärillä. Seuraavaksi on aika sukeltaa 6GBridge-6CORE-hankkeen maailmaan!
6G tuo uusia ratkaisuja terveysteknologiaan
Oulun yliopistossa on käynnissä 6G Flagship -tutkimusohjelma, jossa tehdään monipuolisesti tutkimusta 6G:n ympärillä. Puettavat langattomat mittalaitteet mahdollistavat varhaisen vaiheen diagnostiikan.
Innovaatiokursseilta uudenlaisia uramahdollisuuksia ja taitoja työelämään
Kun Oulun yliopiston opinto-oppaasta tekee haun hakusanalla innov*, löytyy innovaatioon liittyviä kursseja lähes 30. Mitä innovaatioista opetetaan? Miksi aihealue nähdään niin merkityksellisenä, että siitä kannattaa pitää kursseja?
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 5
Innovaatiokeskuksen tiimi on täydentynyt uusilla asiantuntijoilla, ja on aika esitellä heidät! Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat liiketoiminnan kehityksen asiantuntija Ville Saarenpää sekä liiketoiminnan kehittämispäällikkö Marika Koivuniemi.
Joulu kaipaa innovoimisen taikaa
Minun jouluni kuluu aina suhteellisen leppoisasti. Jouluaattoni kulkee aina saman kaavan mukaan, mikäli se on minusta kiinni (kyllä, olen niitä jouluttajia). Nyt kun olen ehtinyt työskennellä hyvän tovin Innovaatiokeskuksen viestinnän harjoittelijana, aloin pohtia joulunviettoani innovoimisen näkökulmasta. Millaisin keksinnöin oma jouluni olisi vielä sujuvampi?
Suomessa epäonnistumisen pelko estää yrittämistä – Matti Muhos tutkii, miksi tilanne on päinvastainen muissa Pohjoismaissa
Suomalaiset pelkäävät epäonnistumista. Se näkyy ainakin siinä, että emme uskalla ryhtyä yrittäjiksi. Mistä tällainen pelko johtuu? Muissa Pohjoismaissa yritetään rohkeammin, joten miksi tilanne muuttuu, kun tilannetta tarkastellaan Suomen rajojen sisällä?
Danfossin Fossil Free Future -hanke avaa yhteistyömahdollisuuksia yrityksien ja Oulun yliopiston välille
Fossil Free Future -hankkeen tavoitteena on kehittää uusia fossiilivapaita ratkaisuja, joita hyödynnetään teollisuudessa ja liikenteessä tarvittavan energian tuotannossa ja käytössä. Danfoss etsii parhaillaan kumppaneita suunnittelemaan älykkäitä, kestäviä sekä uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä innovaatioita Business Finlandin rahoittamissa co-innovation -projekteissa ja erilaisissa EU -rahotteisissa projekteissa.
CAAMA on edullisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto vedenpuhdistukseen
Oulun yliopistolla on käynnissä CAAMA-projekti, ja sen tarkoituksena on tuoda uusia mahdollisuuksia teollisuuden jätevesien puhdistamiseen.
Kohti metaversea – 6G Bridge Emeta -hankkeessa tutkitaan, millaisia tietoliikenneinfrastruktuureja metaverse vaatii
Oulun yliopistolla on käynnissä 6G Flagship -tutkimusohjelma, jossa tehdään monipuolisesti tutkimusta 6G:n ympärillä. Yksi tutkimushankkeista on nimeltään EMETA (Enabling Metaverse).
Innovaatiokeskus on yritysyhteistyön keskus
Oulun yliopiston Innovaatiokeskus auttaa elinkeinoelämää hyödyntämään tutkimustuloksia ja -osaamista liiketoimintansa kehittämisessä sekä tukee tutkijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä. Mitä kaikkea vastuualueisiimme siis kuuluu?
IndoorAtlasin asiakas ei tieltä eksy! Tutkimuslähtöisen startup-yrityksen teknologia auttaa suunnistamaan sisätiloissa
Oulun yliopistossa tehdyn tutkimuksen perusteella on syntynyt startup-yritys IndoorAtlas, joka tuottaa sisätilapaikannukseen liittyviä ratkaisuja.
Maailma tarvitsee uusia innovaatioita tekstiilien kiertotaloutta tukemaan
Tämän vuoden University Business Forumin sessiossa numero kaksi syvennyttiin siihen, miten muotiteollisuuden tulevaisuudesta saataisiin aidosti vihreämpi.
Oulun yliopistossa tehty tutkimus poiki painonhallinnan tukemiseen keskittyvän yrityksen – Mitä startup-yritys Onnikka Healthille kuuluu nyt?
Onnikka Health Oy on syksyllä 2023 kaksi vuotta täyttävä startup-yritys, joka tekee digitaalista elintapaohjaussovellusta Onnikkaa.
Oulun yliopistolle ja Mirkalle mahdollisesti uusia yhteistyökuvioita
SHAPE on hiomatuotteita, kiillotusaineita ja koneita valmistavan Mirka Oy:n ekosysteemi, ja sen tavoitteena on kehittää uusia, kestävään kehitykseen tähtääviä ratkaisuja teollisuuteen sekä rakennusaloille.
Puhelinkin voi joku päivä olla pehmeä tai jopa venyvä – elastomeerit tuovat joustavia ratkaisuja elektroniikkaan
Voisitko kuvitella, että joku päivä puhelimemme olisivat taipuisia tai jopa venyviä? Tai että älykellosi lepäisi ranteen ympärillä kuin ylimääräisenä ihokerroksena, jota ei edes tuntisi?
Innovaatioprosessissa verkkojen on oltava vesillä – ”Oivallukset ja keksinnöt syntyvät usein yhdessä tehden”
Pipelifessa uuden liiketoiminnan kehittämisestä vastaava Marko Heikkinen näkee, että yhteistyö onnistuu parhaiten, kun ideoita prosessoidaan ja kehitetään yhdessä alusta lähtien. Lisäksi laajat verkostot niin pienten kuin suurten yritysten välillä tuovat yhteistyöhön uusia mahdollisuuksia.
Suomalaisen luonnon puhtaus ja rikkaus luo mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön
Oulun yliopisto tekee yhteistyötä sekä suomalaisten että kansainvälisten yritysten kanssa. Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen työskentelee terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien yhteistyöhankkeiden parissa.
Tekoäly muuttaa työelämää – näin yritykset ja työntekijät voivat hyötyä muutoksesta
Tekoälyn mahdollisuuksista on puhuttu pitkään, ja nyt sen käyttö laajenee ja yleistyy kovaa vauhtia käytännössä. Kehitykseen pääsee mukaan perehtymällä aiheeseen ja ottamalla käyttöön jo kehitettyjä ratkaisuja tai kehittämällä uusia yhteistyössä muiden kanssa.