Suomalaisen luonnon puhtaus ja rikkaus luo mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön
Oulun yliopisto tekee yhteistyötä sekä suomalaisten että kansainvälisten yritysten kanssa. Tutkimuspäällikkö Pekka Kilpeläinen työskentelee terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien yhteistyöhankkeiden parissa.
Tekoäly muuttaa työelämää – näin yritykset ja työntekijät voivat hyötyä muutoksesta
Tekoälyn mahdollisuuksista on puhuttu pitkään, ja nyt sen käyttö laajenee ja yleistyy kovaa vauhtia käytännössä. Kehitykseen pääsee mukaan perehtymällä aiheeseen ja ottamalla käyttöön jo kehitettyjä ratkaisuja tai kehittämällä uusia yhteistyössä muiden kanssa.
Akateeminen urapolku johti keksijäksi
Lloyd Ruddock työskentelee professorina Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa. Hänelle tutkimuksen kaupallistaminen ja kaikki siihen liittyvä näyttäytyi pitkään Tähtien sodasta tutun pimeän puolen kaltaisena pahana voimana. Nyt hän kuitenkin kertoo työskennelleensä jo yli vuosikymmenen ajan keksintöjen parissa ja sitä kautta yritysten kanssa yhteistyössä. Mikä sai mielen muuttumaan?
Tutkijasta yrittäjäksi – käytännön tarve ajoi tuottamaan ympäristöystävällisempiä rakennusmateriaaleja
Oulun yliopiston apulaisprofessori Juho Yliniemi perusti Keko Geopolymeerit Oy:n käytännön tarpeesta, ja liiketoiminta on kasvanut tasaisesti yrityksen perustamisesta lähtien. Yliniemi ja yrityksen toimitusjohtaja Jouni Rissanen kertovat, kuinka yritys perustettiin ja miten he päätyivät alalle.
Sijoittajatapaamiset – arvokasta palautetta tutkijalle
Sijoittajatapaamiset ovat olennainen osa tutkimuksen kaupallistamisprojekteja, mutta harvalla tutkijalla on niistä kokemusta. Mistä näissä tapaamisissa on kyse?
Emedpatch – älykäs laastari valtavalla potentiaalilla
Yhdysvaltojen terveydenhuoltomarkkinoille pyrkivä Emedpatch oy perustettiin perinpohjaisen pohjatyön seurauksena. Toimitusjohtaja Miika Miinala kertoo älylaastaria valmistavan yrityksen synnystä.
Lessonlab - moneen skaalautuva projektinhallintapeli
LessonLab Oy on ollut olemassa vasta muutaman kuukauden, mutta sen tulevaisuuden varalle on jo suuria suunnitelmia. Miska Visuri kertoo, kuinka yritys sai alkunsa, ja kuinka R2B-projekti toi laajempaa näkökulmaa valmiiksi innostavan idean hyödyntämiseen.
Tavoitteemme on kaksinkertaistaa yritysyhteistyö Oulun yliopistossa
Suomessa on tavoitteena nostaa T&K-määrää 4 prosenttiin BKT:sta vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa meillä Oulun yliopistossa tutkimushankkeiden volyymin kasvua. Pyrimme kaksinkertaistamaan eri organisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä vuoteen 2030 mennessä.
Ammatillinen ystävyys yhteistyön rakennusaineena
Ystävänpäivän kunniaksi InnoBlogissa pohditaan kevyesti ihmissuhteita yhteistyön keskeisenä rakennusaineena ja ammatillista ystävyyttä ihmissuhteen muotona.
Onnistunut yhteistyö luo uusia kontakteja
Tutkimusyhteistyö yritysten kanssa on tehokas tapa laajentaa verkostoja, ja lisätä tunnettuutta yliopiston ulkopuolella. Juho Yliniemi kertoi oman verkostonsa kehittymisestä ja yritysyhteistyön eduista Tammikuun InnoVisitor-tapahtumassa.
Oulun yliopiston innovaatiotoiminta vuonna 2022
Vuosi on vaihtunut ja on jälleen Oulun yliopiston innovaatiotoiminnan tuloskimaran aika. Yliopiston ja tutkijoiden innovaatiotoiminta on jatkunut aktiivisena, ja pari ennätystäkin tehtiin patentti- ja lisenssirintamilla.
Viestintäharjoittelijan joulutervehdys
Vuoden 2022 viimeisenä innobloggauksena Innovaatiokeskuksen viestintäharjoittelija pohtii kuluneita kuukausia ja fiiliksiä innovaatiotyöstä.
Tunne tuotteesi ja asiakkaasi - ohjeita tutkijan yritystoimintaan
Kutsuimme Esko Herralan jakamaan kokemustaan tutkimuslähtöisestä yritystoiminnasta ja mahdollisista haasteista liiketoiminnan alkuvaiheessa.
IP:stä rahaksi – kuinka ansaita patenteilla?
Yliopistossa keksintöjen ja patenttien rahallistaminen on haaste, jota ei voi jättää huomiotta. Tutkijamme tuottavat jatkuvasti uusia keksintöjä, patenttihakemuksia ja jopa myönnettyjä patentteja. Lue lisää patenttien hyödyntämisestä!
6G - voimaa yksilöille ja yrityksille
Lue University Business Forumissa käsitellyistä 6G-järjestelmistä, ja niiden tulevaisuutta hahmotelleesta työpajasta!
UBF 2022 – Vastuullista kehitystä muuttuvassa maailmassa
University Business Forum kokoontui visioimaan tutkimuksen ja liiketoiminnan muutosvoimaa.
Alkavan yrityksen sudenkuopat
Kun perustaa yrityksen, edessä on monta itselle entuudestaan vierasta asiaa. Jopa sudenkuoppaan voi joutua. Ota opiksi ammattilaisten vinkit siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Yrittäjyyden ja intohimon yhdistäminen — Geopyörän tarina
Marcos de Paiva Bueno on Geopyörän perustaja. Kiertäessään maailman ympäri pyöräillen hän päätti jatkaa uuden kiviaineksen murskaustestin kehittämistä kaivosteollisuuteen. Kun kotiinpaluun aika koitti, oli aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti yrityksen perustamista.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 4
Viimeisessä osassa esittelemme liiketoiminnan kehityspäällikön Markku Känsäkosken sekä asiakkuuspäällikkö Petri Leukkusen.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 3
On kolmannen esittelykierroksen vuoro! Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat asiakkuuspäällikkö Kaisa, innovaatioasiamies Maarit sekä liiketoiminnan kehittämispäällikkö Janne.