AISpotter - tekoälyä urheilutuotantoon videoanalyysin muodossa
AISpotter Oy on Oulun yliopistosta lähtöisin oleva urheilun videoanalyysiä tekevä yritys. Tekoälyn algoritmi löytää ennalta määritetyt pelitilanteet videotallenteilta automaattisesti.
Onnikka Health – Laskemassa maailman lihavuuskäyrää pysäkki kerrallaan
Onnikka on käyttäytymisen ja elintapojen muutoksenhallintaa tukeva sovellus, jonka kehitys alkoi Oulun yliopistossa yli 10 vuotta sitten. Poikkitieteellinen tutkimusyhteistyö lääketieteen ja tietojärjestelmätieteiden välillä poiki ratkaisun ylipainoepidemian kasvun hillitsemiseksi.
Milloin ja miten ilmoitan keksinnöstä?
Keksinnön tekeminen ja ilmoittaminen sekä näihin liittyvät yliopiston sisäiset prosessit ja itse patentointiprosessi ovat jatkumo. Sami Aromaa avasi InnoVisitor-tapahtumassa kuulijoille, miten aikajana muodostuu ja minne tieteelliset julkaisut janalla sijoittuvat.
Kohti standardeja ja niiden yli – Ilkka Juuson matka yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi
Oulun ylipiston Innovaatiokeskuksen InnoVisitor-tapahtumasarja polkaistiin vauhtiin Ilkka Juuson vierailulla toukokuussa. Ilkan kiinnostava tarina tutkijasta yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi lääkinnällisen laitteen kehittämisen parissa keräsi kuulijoita mukaan niin paikan päälle kuin myös linjoille.
IPR-koulutuksista uusia työelämässä tarvittavia taitoja
Tänä keväänä Oulun yliopiston Innovaatiokeskus järjesti kahdeksan immateriaalioikeuksiin (IPR) liittyvää koulutusta. Selvitimme, miksi IPR-koulutuksiin osallistuttiin ja mitä niistä opittiin.
Case Osuuskauppa Arina – Oulun yliopiston ja Arinan graduyhteistyö kantaa hedelmää
Osuuskauppa Arina ja Oulun yliopisto ovat tehneet yhteistyötä jo kauan. Keväällä 2021 uutena projektina aloitettiin monialainen yhteistyö perustamalla graduryhmä.
Voiko tutkimuksella tienata rahaa?
Avointa tiedettä on edistetty Suomessa jo pitkään. Mutta sulkeeko se pois tutkimustulosten kaupallisen hyödyntämisen?
Miten meillä meni? Innovaatiokeskuksen vuosi 2021 lukuina
Meillä Innovaatiokeskuksessa uusi vuosi on jo pitkällä ja pian päästään jakamaan esimerkiksi vuoden ensimmäisen Business Finlandin R2B-rahoituskierroksen kokemuksia, mutta silmätään sitä ennen vielä viime vuoteemme lukujen valossa. Miten meillä meni?
Miksi tekisit tutkimusyhteistyötä yliopiston kanssa?
Kiireisen yritystoiminnan lomassa ei uusia asioita ja mahdollisuuksia ehdi selvittää pintaa syvemmältä. Maailma kuitenkin muuttuu. Uusiutumista sekä uusia innovaatioita tarvitaan. Tässä voi tutkimus auttaa.
Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa: uuden työntekijän ajatuksia liiketoiminnan kehittämisestä Oulun yliopistossa
R2B-projektin tavoitteena on perustaa yritys, jota innokas tiimi lähtee kasvattamaan tai lisensoida teknologia olemassa olevalle yritykselle. Syntyisikö näin Pohjois-Suomen ensimmäinen yksisarvinen Oulun yliopistosta? Dream come true!
IPR: Tunnistatko yrityksesi liikesalaisuudet?
Liikesalaisuudet ovat yksi teollisoikeuksien muoto. Niitä ei rekisteröidä, kuten patenttia tai tavaramerkkiä. Miten kannattaa varmistaa, että liikesalaisuudet pysyvät salaisuutena?
IPR: kuluerä vai kannattava investointi?
Kun mietit yritystoiminnan aloittamista, vastaan tulee varmasti termi ”IPR”. Rahoittajat kyselevät, mitä IPR-oikeuksia yritykselläsi on? Miten olet ajatellut rakentaa IPR-salkkusi? Mikä on IPR-strategiasi? Älä pelästy, apua on saatavilla.
Uusia videota Oulun yliopiston tutkimus- ja laboratoriopalveluista!
Oulun yliopisto tarjoaa elinkeinoelämän ja yritysten käyttöön monipuolisia tutkimus- ja laboratoriopalveluja. Mitkä niistä ovat sinulle jo tuttuja? Uudet viisi videotamme kertovat näiden palvelujen hyödyntämisen mahdollisuuksista TKI-toimintasi tueksi.
Yhteistyöblogi: Business Finlandista yhä tärkeämpi tutkimuksen rahoittaja
Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola ja Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki kävivät 23.8. strategisen vuosikeskustelun yhteistyömme näkymistä. Keskustelussa keskityttiin strategisiin kysymyksiin, tilannekatsaukseen ja palautteeseen puolin ja toisin. Samalla kiteytyi, miten Oulun yliopiston tutkijoiden onnistuminen rahoituksen haussa Business Finlandilta tehostuu.
”Miksi Innovaatiokeskus perustettiin?”
Mistä ajatus innovaatiotoiminnasta sai alkunsa? Millä tasolla tekeminen on meillä Oulun yliopistossa tällä hetkellä? Entä onko toiminnassa nähtävissä jotakin trendejä, joihin voimme omalla arjen toiminnallamme varautua? Haastateltavani oli Oulun yliopiston yhteistyösuhteiden rehtori Arto Maaninen.
Yritysyhteistyö tutkimuksessa
Yritysten kanssa tehtävällä tutkimusyhteistyöllä on Oulun yliopistossa pitkät perinteet, erityisesti tekniikan tiedekunnissa. Yhteistyö on perustunut pitkälti tutkijoiden ja yritysten asiantuntijoiden välisiin henkilökohtaisin suhteisiin ja se on johtanut useiden alueellisesti merkittävien yritysten kanssa pitkäaikaiseen kumppanuuteen.
Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa Innovaatiokeskuksen avustuksella
Vuoden 2020 kevään ja syksyn Business Finlandin Research-to-Business (R2B) -hauissa yhteensä ennätykselliset kuusi uutta yliopistotutkijoista ja liiketoiminta-asiantuntijoista koostuvaa tiimiä sai rahoituksen, tutkimustulosten kaupallistamiseen tähtäävään valmistelutyöhön, ja myönnetty kokonaisrahoitus ylitti 2.5 miljoonaan euroa.
Yhteistyöblogi: Hyvä haaste tulee ratkaistuksi
Jos yrityksellä tai tiimillä on ongelma, joka ei oman väen voimin ota ratketakseen, kannattaa laajentaa näkökenttää. Ratkaisemiseen voi haastaa ulkopuolisia tahoja: yrityksiä, opiskelijoita, asiakkaita, tutkijoita, työnhakijoita, kaupunkilaisia tai muita ideanikkareita. Tätä avoimen innovaation periaatteiden mukaista mahdollisuutta haluamme BusinessOulussa tarjota kaikille yrityksille.