UBF 2022 – Vastuullista kehitystä muuttuvassa maailmassa
University Business Forum kokoontui visioimaan tutkimuksen ja liiketoiminnan muutosvoimaa.
Alkavan yrityksen sudenkuopat
Kun perustaa yrityksen, edessä on monta itselle entuudestaan vierasta asiaa. Jopa sudenkuoppaan voi joutua. Ota opiksi ammattilaisten vinkit siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Yrittäjyyden ja intohimon yhdistäminen — Geopyörän tarina
Marcos de Paiva Bueno on Geopyörän perustaja. Kiertäessään maailman ympäri pyöräillen hän päätti jatkaa uuden kiviaineksen murskaustestin kehittämistä kaivosteollisuuteen. Kun kotiinpaluun aika koitti, oli aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti yrityksen perustamista.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 4
Viimeisessä osassa esittelemme liiketoiminnan kehityspäällikön Markku Känsäkosken sekä asiakkuuspäällikkö Petri Leukkusen.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 3
On kolmannen esittelykierroksen vuoro! Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat asiakkuuspäällikkö Kaisa, innovaatioasiamies Maarit sekä liiketoiminnan kehittämispäällikkö Janne.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 2
Innovaatiokeskuksen tiimin esittelyt jatkuvat kolmen asiantuntijan esittelyllä. Tässä osassa tutustutaan Innovaatiokeskuksen johtajaan Joukoon, lakimies Sannaan sekä innovaatioasiamies Pekkaan.
Innovaatiokeskuksen tiimi esittäytyy: Osa 1
Oulun yliopiston Innovaatiokeskuksen tiimi koostuu yhdestätoista asiantuntijasta. Juttusarjassa esitellään kesän 2022 aikana kootut haastattelut tiimiläisistä.
AISpotter - tekoälyä urheilutuotantoon videoanalyysin muodossa
AISpotter Oy on Oulun yliopistosta lähtöisin oleva urheilun videoanalyysiä tekevä yritys. Tekoälyn algoritmi löytää ennalta määritetyt pelitilanteet videotallenteilta automaattisesti.
Onnikka Health – Laskemassa maailman lihavuuskäyrää pysäkki kerrallaan
Onnikka on käyttäytymisen ja elintapojen muutoksenhallintaa tukeva sovellus, jonka kehitys alkoi Oulun yliopistossa yli 10 vuotta sitten. Poikkitieteellinen tutkimusyhteistyö lääketieteen ja tietojärjestelmätieteiden välillä poiki ratkaisun ylipainoepidemian kasvun hillitsemiseksi.
Milloin ja miten ilmoitan keksinnöstä?
Keksinnön tekeminen ja ilmoittaminen sekä näihin liittyvät yliopiston sisäiset prosessit ja itse patentointiprosessi ovat jatkumo. Sami Aromaa avasi InnoVisitor-tapahtumassa kuulijoille, miten aikajana muodostuu ja minne tieteelliset julkaisut janalla sijoittuvat.
Kohti standardeja ja niiden yli – Ilkka Juuson matka yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi
Oulun ylipiston Innovaatiokeskuksen InnoVisitor-tapahtumasarja polkaistiin vauhtiin Ilkka Juuson vierailulla toukokuussa. Ilkan kiinnostava tarina tutkijasta yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi lääkinnällisen laitteen kehittämisen parissa keräsi kuulijoita mukaan niin paikan päälle kuin myös linjoille.
IPR-koulutuksista uusia työelämässä tarvittavia taitoja
Tänä keväänä Oulun yliopiston Innovaatiokeskus järjesti kahdeksan immateriaalioikeuksiin (IPR) liittyvää koulutusta. Selvitimme, miksi IPR-koulutuksiin osallistuttiin ja mitä niistä opittiin.
Case Osuuskauppa Arina – Oulun yliopiston ja Arinan graduyhteistyö kantaa hedelmää
Osuuskauppa Arina ja Oulun yliopisto ovat tehneet yhteistyötä jo kauan. Keväällä 2021 uutena projektina aloitettiin monialainen yhteistyö perustamalla graduryhmä.
Voiko tutkimuksella tienata rahaa?
Avointa tiedettä on edistetty Suomessa jo pitkään. Mutta sulkeeko se pois tutkimustulosten kaupallisen hyödyntämisen?
Miten meillä meni? Innovaatiokeskuksen vuosi 2021 lukuina
Meillä Innovaatiokeskuksessa uusi vuosi on jo pitkällä ja pian päästään jakamaan esimerkiksi vuoden ensimmäisen Business Finlandin R2B-rahoituskierroksen kokemuksia, mutta silmätään sitä ennen vielä viime vuoteemme lukujen valossa. Miten meillä meni?
Miksi tekisit tutkimusyhteistyötä yliopiston kanssa?
Kiireisen yritystoiminnan lomassa ei uusia asioita ja mahdollisuuksia ehdi selvittää pintaa syvemmältä. Maailma kuitenkin muuttuu. Uusiutumista sekä uusia innovaatioita tarvitaan. Tässä voi tutkimus auttaa.
Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa: uuden työntekijän ajatuksia liiketoiminnan kehittämisestä Oulun yliopistossa
R2B-projektin tavoitteena on perustaa yritys, jota innokas tiimi lähtee kasvattamaan tai lisensoida teknologia olemassa olevalle yritykselle. Syntyisikö näin Pohjois-Suomen ensimmäinen yksisarvinen Oulun yliopistosta? Dream come true!
IPR: Tunnistatko yrityksesi liikesalaisuudet?
Liikesalaisuudet ovat yksi teollisoikeuksien muoto. Niitä ei rekisteröidä, kuten patenttia tai tavaramerkkiä. Miten kannattaa varmistaa, että liikesalaisuudet pysyvät salaisuutena?
IPR: kuluerä vai kannattava investointi?
Kun mietit yritystoiminnan aloittamista, vastaan tulee varmasti termi ”IPR”. Rahoittajat kyselevät, mitä IPR-oikeuksia yritykselläsi on? Miten olet ajatellut rakentaa IPR-salkkusi? Mikä on IPR-strategiasi? Älä pelästy, apua on saatavilla.
Uusia videota Oulun yliopiston tutkimus- ja laboratoriopalveluista!
Oulun yliopisto tarjoaa elinkeinoelämän ja yritysten käyttöön monipuolisia tutkimus- ja laboratoriopalveluja. Mitkä niistä ovat sinulle jo tuttuja? Uudet viisi videotamme kertovat näiden palvelujen hyödyntämisen mahdollisuuksista TKI-toimintasi tueksi.