Tavoitteemme on kaksinkertaistaa yritysyhteistyö Oulun yliopistossa
Suomessa on tavoitteena nostaa T&K-määrää 4 prosenttiin BKT:sta vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa meillä Oulun yliopistossa tutkimushankkeiden volyymin kasvua. Pyrimme kaksinkertaistamaan eri organisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä vuoteen 2030 mennessä.
Tunne tuotteesi ja asiakkaasi - ohjeita tutkijan yritystoimintaan
Kutsuimme Esko Herralan jakamaan kokemustaan tutkimuslähtöisestä yritystoiminnasta ja mahdollisista haasteista liiketoiminnan alkuvaiheessa.
IP:stä rahaksi – kuinka ansaita patenteilla?
Yliopistossa keksintöjen ja patenttien rahallistaminen on haaste, jota ei voi jättää huomiotta. Tutkijamme tuottavat jatkuvasti uusia keksintöjä, patenttihakemuksia ja jopa myönnettyjä patentteja. Lue lisää patenttien hyödyntämisestä!
Alkavan yrityksen sudenkuopat
Kun perustaa yrityksen, edessä on monta itselle entuudestaan vierasta asiaa. Jopa sudenkuoppaan voi joutua. Ota opiksi ammattilaisten vinkit siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Yrittäjyyden ja intohimon yhdistäminen — Geopyörän tarina
Marcos de Paiva Bueno on Geopyörän perustaja. Kiertäessään maailman ympäri pyöräillen hän päätti jatkaa uuden kiviaineksen murskaustestin kehittämistä kaivosteollisuuteen. Kun kotiinpaluun aika koitti, oli aika ottaa ensimmäiset askeleet kohti yrityksen perustamista.
AISpotter - tekoälyä urheilutuotantoon videoanalyysin muodossa
AISpotter Oy on Oulun yliopistosta lähtöisin oleva urheilun videoanalyysiä tekevä yritys. Tekoälyn algoritmi löytää ennalta määritetyt pelitilanteet videotallenteilta automaattisesti.
Onnikka Health – Laskemassa maailman lihavuuskäyrää pysäkki kerrallaan
Onnikka on käyttäytymisen ja elintapojen muutoksenhallintaa tukeva sovellus, jonka kehitys alkoi Oulun yliopistossa yli 10 vuotta sitten. Poikkitieteellinen tutkimusyhteistyö lääketieteen ja tietojärjestelmätieteiden välillä poiki ratkaisun ylipainoepidemian kasvun hillitsemiseksi.
Kohti standardeja ja niiden yli – Ilkka Juuson matka yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi
Oulun ylipiston Innovaatiokeskuksen InnoVisitor-tapahtumasarja polkaistiin vauhtiin Ilkka Juuson vierailulla toukokuussa. Ilkan kiinnostava tarina tutkijasta yrittäjäksi ja tietokirjailijaksi lääkinnällisen laitteen kehittämisen parissa keräsi kuulijoita mukaan niin paikan päälle kuin myös linjoille.
Voiko tutkimuksella tienata rahaa?
Avointa tiedettä on edistetty Suomessa jo pitkään. Mutta sulkeeko se pois tutkimustulosten kaupallisen hyödyntämisen?
Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa: uuden työntekijän ajatuksia liiketoiminnan kehittämisestä Oulun yliopistossa
R2B-projektin tavoitteena on perustaa yritys, jota innokas tiimi lähtee kasvattamaan tai lisensoida teknologia olemassa olevalle yritykselle. Syntyisikö näin Pohjois-Suomen ensimmäinen yksisarvinen Oulun yliopistosta? Dream come true!
Tutkimuksesta uutta liiketoimintaa Innovaatiokeskuksen avustuksella
Vuoden 2020 kevään ja syksyn Business Finlandin Research-to-Business (R2B) -hauissa yhteensä ennätykselliset kuusi uutta yliopistotutkijoista ja liiketoiminta-asiantuntijoista koostuvaa tiimiä sai rahoituksen, tutkimustulosten kaupallistamiseen tähtäävään valmistelutyöhön, ja myönnetty kokonaisrahoitus ylitti 2.5 miljoonaan euroa.