Katso Business Finlandin kevään kiinnostavimmat rahoitusmahdollisuudet!

Decorative.

Millaisia uusia hakuja ja rahoitusinstrumentteja Business Finlandilla on ja mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat Oulun yliopistolle ja tutkijoillemme? Katso kooste kevään kiinnostavimmista mahdollisuuksista!

Kaksi uutta veturihanketta

Business Finlandin rahoituksella käynnistyy kaksi uutta veturihanketta: ABB:n H2 Springboard ja Nokian Renkaiden FUTUREPROOF. Veturit tarjoavat yhteistyömahdollisuuksia pk-yrityksille ja tutkimusorganisaatioille tulevaisuuden haasteiden ratkaisemiseksi. Lisää valintoja veturihankkeista tehdään maaliskuussa 2025.

ABB:n johtamassa 5-vuotisessa H2 Springboard -veturihankkeessa tavoitellaan yli 50 suomalaisen yrityksen, tutkimuslaitoksen ja yliopiston tiivistä yhteistyötä suomalaisen vetytalouden vauhdittamiseksi. Tavoitteena on kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja vetylaitosten ja vetyä hyödyntävien laitosten toimimiseen ja ohjaamiseen sekä liittämiseksi sähköverkkoon. Lisäksi kehitetään osajärjestelmiä ja teknologioita, jotka tukevat sähkö- ja vetyverkon hallintaa ja energian varastointia.

Nokian Renkaiden johtaman FUTUREPROOF-hankkeen tavoitteena on vastata tulevaisuuden liikkumisen keskeisiin haasteisiin esimerkiksi renkaiden ja liikenteen digitalisaatioon, tuotteiden elinkaarenhallintaan ja valmistusteknologioihin liittyvien ratkaisujen avulla. Päämääränä on varmistaa kestävä eurooppalainen liikkuminen sekä tiellä että maastossa tuomalla eri alojen toimijat yhteen.

Lue lisää veturiyritysten kumppanuusrahoitushausta Co-Innovation sekä tutkimus, kehitys ja pilotointi -projekteille.

Lue lisää veturiyritysten kumppanuusrahoitushaku Co-Research-projekteille.

6G Bridge ja Quantum

Business Finlandin 6G Bridge -ohjelma ja Quantum-kampanja kutsuvat tutkimusorganisaatioita lisäämään yhteistyötään strategisten kansainvälisten tutkimusekosysteemien kanssa. Rahoitushaun tavoitteena on rakentaa tutkimusyhteistyötä keskeisten kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa sekä tehdä suomalaista tutkimusta näkyvämmäksi kansainvälisten yhteishankkeiden kautta.

Tämä rahoitushaku jatkuu 6G Bridge -ohjelman (31.12.2026) sekä Quantum-kampanjan (31.12.2025) päättymiseen saakka. Suomalaiset yliopistot ja tutkimusorganisaatiot voivat tuoda hakuun uusia Co-Research- tai/ja Co-Innovation-projektiehdotuksia. Hakemuksen jättämiselle ei ole määrättyjä päivämääriä.

Business Finlandin rahoitushaku pk-yritysten liiketoiminnan kasvattamiseksi

Business Finland järjesti rahoitushaun tutkimusorganisaatioiden hankkeille, jotka edistävät pk-yritysten edellytyksiä kasvattaa liiketoimintaansa. Käynnistymässä on 17 hanketta, joilla saadaan käytännön yhteistyöhön tutkijoiden kanssa sellaisia pk- ja mittelstand-yrityksiä, jotka eivät aiemmin ole systemaattisesti hyödyntäneet tutkimusorganisaatioiden osaamista.

Business Finland aikoo avata uuden rahoitushaun tutkimusorganisaatioiden ja pk-yritysten yhteistyön edistämiseksi toukokuussa 2025. Kannattaa pysyä kuulolla!

Näytönpaikka-rahoitushaku

Näytönpaikka-rahoitushaussa etsitään rahoitettaviksi vaikuttavimpia tutkimusavauksia ja etsitään tulevaisuuden markkinoita mullistavia tutkimusideoita. Tavoitteena on, että tutkimusorganisaatiot kasvattavat projekteillaan radikaalisti uudenlaista osaamispohjaa, jota yritykset voivat hyödyntää kyvykkyyksiensä kasvattamisessa myöhemmin. Ensimmäisessä pilottihaussa teemana ovat turvallisuutta edistävät digitaaliset ratkaisut, mutta hakuja tulee luultavasti myöhemmin lisää eri teemoilla. Näytönpaikka-projektit voivat kestää jopa viisi vuotta, ja rahoitus etenee kahdessa vaiheessa. Pilottihaku päättyy 31.3.2025.

Miksi BF-rahoituksen hakeminen kannattaa?  

Business Finlandin rahoitusinstrumentteihin on tullut kevään aikana muutoksia, jotka tekevät rahoituksesta entistäkin houkuttelevampia yliopistoille: esimerkiksi vuoden 2025 alusta julkisen tutkimuksen projekteissa Business Finlandin rahoitus on 80 % projektin hyväksytyistä kustannuksista. Aikaisemmin rahoitusaste oli 70 %. Muutos lisää yhteistyön kannattavuutta liike-elämän kanssa. 

“Business Finland tarjoaa meille hyvän hyötysuhteen rahoitusta. Näissä hankkeissa pääsemme myös toteuttamaan vahvaa teollista yhteistyötä selkeillä tavoitteilla”, sanoo rehtori Arto Maaninen. “On myös motivoivaa, kun jokin taho on kiinnostunut työstäsi. Usein sen arvon huomaa vasta, kun on ensimmäistä kertaa mukana esimerkiksi Business Finlandin projektissa.”

Lisäksi tänä vuonna Business Finlandin myöntövaltuudesta 9 miljoonaa euroa kohdistetaan luovien alojen tutkimus- ja kehitystoiminnan tukemiseen. Rahoitusta tarjotaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden yhteishankkeisiin, joissa ne tuottavat yhdessä uutta tietoa ja innovaatioita luovan alan uudistamiseksi. Uusia mahdollisuuksia tarjoaa myös hallituksen budjettiriihen päätös, jonka mukaan Business Finlandin rahoitusta voidaan suunnata myös hyvinvointialueiden yliopistollisten sairaaloiden t&k-toimintaan. Projektit on toteutettava yhteistyössä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden kanssa Co-Innovation-hankkeissa.

Lue lisää.

Seuraava
Seuraava

Inspiroivaa naistenpäivää — nämä kolme naista rakentavat parempaa tulevaisuutta