GP-kOulutukselle tavaramerkki

IPR
Drawing of a people sitting on the table.

Oulun yliopistossa järjestetään vuosittain GP-kOulutus, joka on tarkoitettu yleislääketieteeseen erikoistuville lääkäreille tai lääkäriopiskelijoille sekä yleislääketieteen erikoislääkärikouluttajille. Kyseiselle koulutukselle on myönnetty tavaramerkki Suomessa.

Kaksi vuotta kestävä koulutus on vapaaehtoinen, ja siinä keskitytään kansainvälisiin yleislääketieteen ydinsisältöalueisiin. Kurssia on pidetty jo vuodesta 2008 lähtien, ja tällä hetkellä sitä järjestetään yhdeksännettä ja kymmenennettä kertaa. Ryhmiä on nimittäin tällä kertaa poikkeuksellisesti kaksi.

”Nyt oli ensimmäistä kertaa sellainen tilanne, että kaikki halukkaat eivät edes mahtuneet koulutukseen, vaikka ryhmiä oli kaksi. Suosio on kasvanut. Kurssilta saa nimenomaan käytännöllisiä työkaluja yleislääketieteeseen erikoistuvan työkalupakkiin, ja se voi olla suosion syynä”, kertoo Oulun yliopistollisessa sairaalassa yleislääketieteen jatko- ja täydennyskoulutuksesta vastaava Markku Timonen.

Timosen mukaan GP-kOulutukselle haluttiin tavaramerkki, koska sillä on pitkät perinteet Oulussa. Lisäksi samantyylistä koulutusta samansisältöisine käyttöteorioineen ei järjestetä muualla Suomessa, joten tavaramerkki nähtiin hyödylliseksi.

”Jos kurssia aletaan muualla pitämään, sen täytyy olla erilainen kuin meidän järjestämämme koulutuksen”, Timonen tiivistää.

Mitä tavaramerkki tarkoittaa, Innovaatiokeskuksen innovaatioasiamies Maarit Jokela?

”Tavaramerkki on tunniste, jonka avulla kuluttaja voi erottaa tavaran tai palvelun muiden vastaavista. Tavaramerkki voi olla esimerkiksi sana, kuvio, iskulause tai niiden yhdistelmä. Tavaramerkin haltijalla on yksinoikeus merkin käyttämiseen tavaran tai palvelun tunnuksena. Se on osa yrityksen brändin luomista.”

Tavaramerkin tiedot näet Tavaramerkkitietopalvelusta.

Edellinen
Edellinen

Vielä ehdit ilmoittautua University Business Forumiin! Rekisteröidy viimeistään 5.10.

Seuraava
Seuraava

Professori Lloyd Ruddock palkittiin CyDisCo-teknologian kehittämisestä ja kaupallistamisesta